Agenda 2018

Geen evenementen

Wie zijn wij?

 

“Hengelsportvereniging, Voorschotense Visserij Belangen” is in1983 opgericht door de heren Jan de Snaijer en Jaap Teske, beide zijn helaas te vroeg overleden.

De vereniging telde toen 80 leden.

Per 1 januari 1984 kreeg Hsv V.V.B. het exclusieve visrecht op alle wateren binnen de gemeente Voorschoten. Vastgelegd is dat er geen enkele andere vereniging of instantie deze wateren voor dezelfde functie kan huren of gebruiken.

Sinds 1988 zijn wij aangesloten bij, eerst bij de NVVS en de federatie de “Randstad”, nu Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuid West Nederland en konden daardoor vergunningen uitgeven. In 2006 zijn deze vervangen door de Vispas.

Sinds 1983 is het ledenaantal flink gestegen tot ver boven de 750 leden. Het dagelijks bestuur wordt gevormd door de Voorzitter/Secretaris en Penningmeester. Het volledige bestuur bestaat uit het dagelijks bestuur aangevuld met bestuursleden, zij vervullen samen de volgende functies: Vergunningcontrole, Visstandbeheer, Waterkwaliteit controle, Evenementen, Educatie, Promotie, Werving, Websitebeheer en Redactie.

Wij hebben een aantal vaste activiteiten om het vissen te promoten, o.a. viscursussen voor de jeugd, het jeugdkampioenschap voor de jeugd uit Voorschoten, op de jaarlijkse vrijwilligersmarkt en via deze mooie website. Op onze website kunt U nagenoeg alles vinden over het plaatselijk vissen, activiteiten, nieuws en wetenswaardigheden. Wij hebben een zeer gevarieerd ledenbestand die alle disciplines gebruiken in de hengelsport.

De V.V.B. is adviseur bij Gemeente Voorschoten op gebeid van (vis)waterkwaliteit. Het bestuur en haar controleurs beschikken over de benodigde certificaten, o.a. Visserijwet en Visstandbeheer. Wij beschikken sinds 2010 over een eigen vergaderruimte in het buurthuis “De Vlietwijk”. Leden en niet leden kunnen op de bestuursvergaderingen terecht voor informatie.