Agenda 2018

Geen evenementen

Jeugdkampioenschap Voorschoten 2017.

Voorschotense Visserij Belangen organiseerde voor de 30e keer het Jeugdkampioenschap van Voorschoten.

 jeugdkampioenen 2017

 

Op de 1e plaats Rahmoune Bavazzaau*) met 65 cm vis en mag hij zich Kampioen van Voorschoten 2017 noemen.

Op de 2e plaats Florian Boogaart met 64 cm vis.

Op de 3e plaats Fenna Baas met 60 cm vis.

De grootste vis (17cm) werd gevangen door Rahmoune. Het was een nek aan nek race, de uitslagen laten zien dat een paar centimeter het verschil kunnen maken. Namens het bestuur van de V.V.B., alle drie gefeliciteerd met het behaalde resultaat en ook de andere vissers die mee hebben gedaan. Jullie blije gezichten bij de prijsuitreiking geeft ons die stimulans om het volgend jaar weer te organiseren en hopen, dat als je nu niets hebt gevangen het volgend jaar beter doet.

*) Onze excuses als de naam niet helemaal juist is.

We mochten dit jaar 10 deelnemers inschrijven en er is vis gevangen, ook wij zien de vangsten over de jaren terug lopen. Het was aan de magere kant, er werden veel kleine vissen gevangen. De kinderen hebben het zo druk dat zij keuzes moeten maken met andere sporten, voor ons een terugkerend probleem.

De prijswinnaars van plaats 1, 2 en 3 (en ook voor de grootste vis) kregen een mooie beker met opschrift, zij mochten in volgorde als eerste een keuze in de prijzen maken. Daarna kwamen de andere vissers in de volgorde van het aantal cm. gevangen vis. In de daarop volgende loterij mochten alle deelnemers mee doen om een (extra) prijsje bemachtigen. Op deze beproefde manier blijft het leuk voor alle deelnemers, al heb je niets gevangen dan ga je in ieder geval niet met lege handen naar huis. De reacties van de vissers, ouders en begeleiders waren vol lof over de mooie prijzentafel. Op onze beurt willen wij alle mensen bedanken die mee hebben geholpen aan deze geslaagde dag.

Dit kampioenschap wordt jaarlijks aan het eind van de schoolvakantie georganiseerd door Voorschotense Visserij Belangen in samenwerking met Dierenspeciaalzaak Verhoog, Stichting Katapult en Koeleman accountants. De inkoopafdeling had weer goed zijn best gedaan. Stichting Katapult heeft een bijdrage in de onkosten toegezegd.

Door de V.V.B. wordt een jeugdcursus gegeven, voor de groep 5 t/m 8 en moet je in Voorschoten wonen of lid zijn van onze vereniging. Als je denkt dat je nog meer over vissen wilt leren schrijf je dan hiervoor in. Ook nu weer zaten oud cursisten in de prijzen. Vanaf 1 februari 2018 start de inschrijving, inlichtingen vind je op onze website en staat het in Groot Voorschoten aangekondigd.

 

een kleine fotoimpressie van deze mooie dag volgt nog.