Agenda 2018

Geen evenementen

Jeugd viscursus 2016.

 

Jullie hebben allemaal afgelopen zaterdag je best gedaan en zonder problemen het diploma gehaald. Namens het bestuur gefeliciteerd.

 

2016 1

 

Zelfs in de regen bleven jullie enthousiast, niet alleen de kinderen maar zelfs de ouders. Elk jaar hebben wij wel één of twee deelnemers waarvan wij denken, gaat dat wel goed komen op het examen. Er was er geen één die moeite had met de vragen, alleen de vraag over de zwemblaas blijft elk jaar een moeilijke. Maar door de vraag even iets anders te stellen kwam het antwoord toch nog. Goed gedaan! Het goed kunnen vissen komt vanzelf, als je maar veel gaat vissen, de basis hebben jullie nu geleerd en wensen wij jullie veel succes aan het water.

   

2016 10   2016 15   

 

Met behulp van de lesmiddelen van Sportvisserij Nederland werden in 4 avonden door onze vismeester de fijne kneepjes bij gebracht. Tijdens de cursus hebben jullie geleerd wat er in en om het water zich afspeelt. Het belangrijke is om jullie te leren dat je respect moeten opbrengen voor een levend wezen en het bewegen in de natuur. Dus de vis met een natte hand beet pakken, netjes de haak met een halensteker uit de bek halen of als dat niet gaat de draad af te knippen, maar zeker niet gaan trekken of rukken. De praktijkavond vinden jullie nog steeds de leukste, dat er weinig vis werd gevangen is voor ons ook altijd een gok. Dat zal heus nog weleens voorkomen, gewoon doorgaan is het beste wat je kunt doen. De examenochtend begon om +/- 10 uur en werd de eerste vis al gauw gevangen. Daarna stijgt de spanning van doe ik het goed en dan komt Maikel ook nog eens met die examenvragen. Door de regen hebben wij het wat ingekort en waren om 11.00 uur al weer terug in het Buurthuis en kregen zij eerst een fris drankje, dat hadden jullie wel verdiend. Door jullie enthousiasme maar ook van de ouders, blijven wij dit graag doen. Wij kijken alvast uit naar 2017.

 

2016 16   2016 21

 

Hoort zegt het voort, vanaf 1 maart 2017 kan er weer worden ingeschreven, kijk op de website bij ‘Kalender’.

 

Wij willen Stichting Katapult, Dierenspeciaalzaak Verhoog en de mensen van Topaz bedanken, samen hebben zij er een mooie ochtend van gemaakt.

 

Het cursusteam.

 

 


PS. Wij verwachten jullie natuurlijk wel op 20 augustus bij het Jeugdkampioenschap van Voorschoten, hier zijn mooie prijzen te verdienen.

Er is al verteld, het is helemaal GRATIS! Zet het alvast in je (school)kalender!